Felhasználói eszközök

Eszközök a webhelyen


pic:2009

Az atlasz hpc2009 partíciója valamint fejgépe 2010. április 19. (hétfő) 11:00 és 15:20 között lett leszállítva. A KFKI Zrt. szállítatta. Az átvétel a géptermen belül volt, ugyanis a gépterem ajtaja 198 cm magas, amin nem fért át állva a rack. Teli racket dönteni tilos.

A hatáskörök tisztasága érdekében a KFKI Zrt. szakembere szedte szét és rakta össze a racket. Egy ilyen aktus simán járhat bármi hiba esetén garivesztéssel. Ezen az apróságon, hogy az ajtó melyik oldalán van az átvétel, millió forintok múlhatnak.

Itt hozzák a készre szerelt racket. Az épület aljában történt a kicsomagolás, ott volt csak hely. A 44 node elég impozáns. 533 Kg. Egy gép legyen nehezebb, mint a rendszergazdája! Az épületbe  a rack magában ment be, a saját kerekein. A KFKIzrt szakembere szétszereli a racket a folyosón Az üres racket lehet dönteni, így át lehet vinni a gépteremajtón egy tálcányi node (2 db). A KFKIzrt szakembere helyezi vissza a tálcákat a rackbe. A földön hever 2x4 doboz, mindegyikben 4 node (2 tálca) Mindegyik dobozban 1 tápegység van (lehetne redundáns is) Egy tálca törpefeszültségő tápcsatlakozója, meg némi memória. Hátulról, a 44 node (11 doboz) tápellátása. Most tartunk a szerelés felénél... A HP Procurve switchekhez hátulról a 10G eth interfész beszerelése. Ez a switch még szűz. A switch alja. Kész a szerelés! A gépterem fogyasztásmérő műszere: a bekapcsolás elötti áramok. A gépterem fogyasztásmérő műszere: a bekapcsolás utáni áram/fogyasztás. A KFKIzrt projectmenedzsere kifejezetten örül a bekapcsolási teszt sikerének. Kohod Sándor (KFKIzrt) Maulis Ádám (ELTE IIG) Rózsa László (KFKIzrt) A fejgép kinyitva felülről.

A képeket Győry Endre Attila (ELTE IIG) készítette.

pic/2009.txt · Utolsó módosítás: 2021/03/02 12:11 szerkesztette: maulis