Felhasználói eszközök

Eszközök a webhelyen


start

Különbségek

A kiválasztott változat és az aktuális verzió közötti különbségek a következők.

Összehasonlító nézet linkje

Előző változat mindkét oldalon Előző változat
Következő változat
Előző változat
start [2013/01/26 13:02]
maulis [Segítségkérés, kapcsolattartás]
start [2021/03/01 15:11] (aktuális)
szantho
Sor 1: Sor 1:
 =====Atlasz — Az ELTE IIG szuperszámítógép szolgáltatása===== =====Atlasz — Az ELTE IIG szuperszámítógép szolgáltatása=====
 ====Szolgáltatás elérése==== ====Szolgáltatás elérése====
- 
   * A szolgáltatás az **atlasz.elte.hu** címen érhető el.   * A szolgáltatás az **atlasz.elte.hu** címen érhető el.
 +  * Csak az ELTE, az MTA és a BME hálózatából érhető el.
   * Caesaros azonosítóval és jelszóval. (A rendszer az ELTE.HU kerberos realm-ből authol.)   * Caesaros azonosítóval és jelszóval. (A rendszer az ELTE.HU kerberos realm-ből authol.)
- 
   * Interaktív használat (magyarán belépés) esetén SSH kliens szoftver (Unix rendszereken 'ssh' parancs, Windows rendszereken a PuTTY szoftvercsomag ajánlott.) Csak az egyetem gépeiről (caesar vagy vpn vagy tanszéki munkaállomás) lehet elérni.   * Interaktív használat (magyarán belépés) esetén SSH kliens szoftver (Unix rendszereken 'ssh' parancs, Windows rendszereken a PuTTY szoftvercsomag ajánlott.) Csak az egyetem gépeiről (caesar vagy vpn vagy tanszéki munkaállomás) lehet elérni.
-   +  * Fájlok feltöltése esetén SCP kliens szoftver (Unix rendszereken 'scp' parancs, Windows rendszereken a WinSCP szoftvercsomag ajánlott)
-  * Fájlok feltöltése esetén SCP kliens szoftver(Unix rendszereken 'scp' parancs, Windows rendszereken a WinSCP szoftvercsomag ajánlott) +
  
 ====Szolgáltatás igénylésének feltételei==== ====Szolgáltatás igénylésének feltételei====
- +  * Érvényes [[https://www.caesar.elte.hu/ | Caesar ]] azonosító. Igényelhető [[https://ugykezelo.elte.hu/|weben]] vagy [[https://iig.elte.hu/igenylolapok|papíron]]. 
-  * Érvényes [[http://iig.elte.hu/caesar | Caesar ]] azonosító. Igényelhető [[https://ugykezelo.elte.hu/|weben]] vagy [[http://iig.elte.hu/igenylolapok|papíron]]. +  * Kitöltött, az [[https://iig.elte.hu/content/helyszini-tamogato-csoportok.t.16090?m=5500|IIG Operátori Szolgálatánál]] leadott [[https://iig.elte.hu/dstore/document/3748/hpc_hu_2021.pdf|HPC igénylőlap]].
- +
-  * Kitöltött, az [[http://iig.elte.hu/szervezet/operatorok/|IIG Operátori Szolgálatánál]] leadott [[http://iig.elte.hu/file/hpc.pdf|HPC igénylőlap]]+
  
 ====Segítségkérés, kapcsolattartás==== ====Segítségkérés, kapcsolattartás====
- 
   * A rendszer üzemeltetőivel a hpc-support (at) iig.elte.hu címen lehet felvenni a kapcsolatot.   * A rendszer üzemeltetőivel a hpc-support (at) iig.elte.hu címen lehet felvenni a kapcsolatot.
 +  * Elfelejtett felhasználói név és jelszó probléma esetén az [[https://iig.elte.hu/content/helyszini-tamogato-csoportok.t.16090?m=5500|Operátori Szolgálat]] tud segítséget nyújtani. 
   * Segítségkérés, vagy csak egyéb célra a [[https://listbox.elte.hu/mailman/listinfo/hpc-l|hpc-l (at) listbox.elte.hu]] levelezési listát ajánljuk. A listára bárki (aki feliratkozott) írhat. Az üzemeltetés is ezen a listán hirdeti ki az aktuális információkat.   * Segítségkérés, vagy csak egyéb célra a [[https://listbox.elte.hu/mailman/listinfo/hpc-l|hpc-l (at) listbox.elte.hu]] levelezési listát ajánljuk. A listára bárki (aki feliratkozott) írhat. Az üzemeltetés is ezen a listán hirdeti ki az aktuális információkat.
- 
-  * Ezeket a dokumentációs oldalakat minden jogosult HPC felhasználó szerkesztheti. 
  
 ====Dokumentáció==== ====Dokumentáció====
   * A bal oldalt található menüben felsorolva.   * A bal oldalt található menüben felsorolva.
 +
 +====A felhasználói adatokról nincs mentés!====
 +Mindenki maga gondoskodjon a pótolhatatlan adatai védelméről, mentéséről. ->[[nobackup]]
 +
start.1359201741.txt.gz · Utolsó módosítás: 2013/01/26 13:02 szerkesztette: maulis